Skip to the content

Skønne naturoplevelser i Nordjylland

Nordjylland er det perfekte feriemål, hvis man gerne vil ud og røre sig, samtidig med at man får oplevet en masse skøn natur. Du finder en hel masse vandreruter i alverdens slags terræn og omgivelser, som fører dig forbi spændende seværdigheder og oplevelser undervejs.

Om du vil på vandretur, ride på hest, gå en tur med hunden, ud og finde rav eller noget helt andet, så kan Nordjylland være med til at danne rammen om den helt perfekte naturoplevelse for dig.

Læs mere om fede aktiviteter og oplevelse i Nordjylland her!

Vandreture i Nordjylland

I Nordjylland er der vandreruter til ethvert fysisk niveau. Landsdelen byder på utallige vandreruter fra nord til syd, og fra øst til vest.

Nordøststien

Nordøststien tager dig fra Bulbjerg til Skagen og fører dig forbi en lang række interessante seværdigheder af både historisk og kulturel karakter undervejs.

Rebild Bakker

I Rebild Bakker, som er en del af Rold Skov, er der ligeledes gode muligheder for at opleve skøn natur, samtidig med at man får motion.

Hærvejen

På Hærvejen kan man opleve lidt af historiens vingesus, da den rent faktisk er en del af den historiske pilgrimsrute, som strækker sig fra Trondheim i nord til Santiago de Compostela i Spanien. Kommer man fra syd, deler Hærvejen sig i to ved Viborg, hvor den bl.a. fører mod øst til Frederikshavn.

Jyske Ås

Her er der tale om en 32 kilometer lang vandrerute, hvor man også kan cykle. Den tager sin begyndelse ved Dronninglund Slot og vil bl.a. føre dig gennem Dronninglund Storskov, hvor man finder Vendsyssels højeste punkt (Knøsen, 136 meter over havets overflade). Ruten slutter i Østervrå.

Dronningestien

En 2 kilometer lang sti midt i naturskønne omgivelser, der starter på Pikkerbakken i Frederikshavn og fortsætter forbi Bangsbo Fort i sydlig retning. Ruten er især oplagt, hvis du vil nyde den smukke udsigt ud over Kattegat.

Kløverstierne

I flere nordjyske byer finder du de såkaldte Kløverstier, som hver især består af fire ruter med fælles udgangspunkt og forskellige længder. Du finder Kløverstier i bl.a. Hirtshals, Sæby, Lønstrup, Løkken og Hjørring. Her får man muligheden for at opleve flotte naturområder og historiske attraktioner og byer, efterhånden som man vandrer afsted.

Hundeskove i Nordjylland

Har du hund med på ferie, bør du udforske en af de mange hundeskove i Nordjylland.

F.eks. har vi på campingpladsen vores helt egen indhegnede hundeskov på 0,1 hektar, mens at der nord for campingpladsen ligger en større hundeskov på hele 25 hektar, hvor man må færdes med hunden uden snor, hvis den er under kontrol. Skagen Sydstrand Camping er med andre ord oplagt for dig, der gerne vil på campingferie med hund.

På campingpladsen skal hunden altid føres i snor.

Om foråret og efteråret må hunde gerne løbe på stranden og tage en svømmetur i havet.

Hesteridning og ridning på stranden

Flere steder i Nordjylland er det muligt at opleve naturen fra hesteryg. Hele året rundt arrangeres der rideture for både børn og voksne.

Ikke langt fra Skagen Sydstrand Camping ligger Langagergaard, der tilbyder ture på islandske heste med turguide i både plantage og ved strand. Den islandske hest er meget populær til denne type rideture, og både nybegyndere, øvede, børn og voksne kan prøve kræfter med en ridetur på islandske heste. Om sommeren er der ture flere gange om dagen.

Find rav i Nordjylland

Det kræver tålmodighed, hvis du vil være heldig at finde rav. Men det er det hele værd, når man endelig står med et stort og flot stykke rav i hånden. Rav kan være op til 30-50 millioner år gammelt, så det er et dyrebart fund, du kan være heldig at få fat i.

I starten kan det virke frustrerende og meningsløst at rode i tang på stranden i jagten efter rav, uden at man får nogen gevinst. Men efterhånden som man tilegner sig mere og mere erfaring samt tålmodighed og en smule held, så øger man i den grad også chancerne for at få gevinst.

Ofte er der størst chance for at finde rav på den jyske vestkyst efter et par døgns blæst fra vest eller sydvest, som så forhåbentlig har skyllet værdifulde efterladenskaber op på stranden. De fleste ravklumper finder du på lavt vand.

Udover de gode muligheder for at finde rav på vestkysten, så er også kyststrækningen ved Ålbæk Bugt værd at udforske. Generelt er der gode muligheder langs hele Ålbæk Bugt og hele vejen ned til Hals.

Digital flaskepost

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, nyheder og spændende oplevelser fra det hyggelige Nordjylland direkte i din indbakke.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Book din næste campingferie

Hold den perfekte campingferie midt i Danmarks smukke natur. Hav, strand, klitter - camping når det er bedst.