Skip to the content

Bliv inspireret til din næste ferie i Nordjylland

I området ved Skagen Sydstrand Camping er der oplevelser og aktiviteter for enhver smag og til gæster i alle aldre.

Her på siden kan du finde inspiration til, hvad I skal opleve, når I bor på Skagen Sydstrand Camping og vil udforske de omkringliggende områder.

I det nordjyske er der nemlig en hel masse, man kan give sig i kast med.

Oplevelser lige i baghaven

Der er mange oplevelser i området lige omkring campingpladsen! I Bunken Klitplantage finder du vandre-, cykel- og ridestier, der er oplagte til den aktive ferie eller til dig, der bare gerne vil udforske nærområdet! Du kan tage børnene med på en tur til Tudsehav, som er en af plantagens små søer, en idyllisk moseomkranset skovsø. I plantagen finder I yderligere Paddesø og Lillesø, som er små skovomkransede søer samt Birkesø ikke langt fra Skagen Sydstrand Camping. Sidstnævnte må du fiske i, forudsat at du har gyldigt fisketegn.

Ved Fårebakken i Bunken Klitplantage finder du Batteri Aalbæk Bugt, et dystert og trist minde fra 2. Verdenskrig. Batteri Aalbæk Bugt er et forsvarsanlæg med 12 betonbunkere, der under krigen udgjorde et kystbatteri, der planlagt skulle dække Tannisbugten og Aalbæk Bugten. Her var flere hundrede tyske soldater bosat under krigen, og du kan den dag i dag stadig se fundamenterne til de store kanoner og følge de gamle løbegange i anlægget.

Hvis du gerne vil udfordre området på cykel eller med vandrestøvlerne spændt på, så kan du finde kort over vandre- og cykelruter i receptionen, lige ved indgangen til pladsen. Cykler kan ligeledes lejes på campingpladsen.

Aktiviteter

For den aktive gæst er Skagen Sydstrand Camping og Nordjylland i det hele taget en oplagt destination.

Uanset om det er til fods, på to hjul eller i bilen, så er der en lang række forskellige aktiviteter for enhver smag og alder, som man kan give sig i kast med.  

Attraktioner

Uanset hvem du er på ferie med, så er der i Nordjylland attraktioner i lange baner for enhver smag.

I Skagen kan du f.eks. besøge Vippefyret, Skagen Museum, Grenen, Den Tilsandede Kirke og meget mere.

Vil du prøve kræfter med vilde forlystelser, der giver et sus i maven? Vil du gerne helt tæt på legesyge sæler og andre dyr? Er det kunst- og kulturoplevelser, der trækker i dig?

Uanset hvad du er på udkig efter, så er der stor sandsynlighed for, at du finder det i Nordjylland ikke langt fra Skagen Sydstrand Camping.

Områder og byer

Når du besøger Skagen Sydstrand Camping, bør du ikke snyde dig selv for at besøge de omkringliggende byer og områder, som har en hel masse at byde på i form af oplevelser, aktiviteter og seværdigheder.

Mod vest finder man de betagende og nogle gange frygtindbydende bølger ved Vesterhavet, mod syd finder vi hyggelige Sæby, og længst mod nord har vi naturligvis Skagen, som der er direkte cykelsti til fra campingpladsen. Du kan f.eks. cykle direkte til Den Tilsandede Kirke uden at krydse en vej. 

I Nordjylland finder du brede strande, hvide klitlandskaber så langt øjet rækker, hyggelige feriebyer og meget mere.

Spisesteder

I løbet af din ferie på Skagen Sydstrand Camping bør du ikke snyde dig selv for en af de mange spændende gastronomiske oplevelser, man finder i det nordjyske.

Her forenes havet og naturen i kulinariske oplevelser, hvor smagen af Nordjylland bringes frem.

Strande

Hvem elsker ikke camping ved stranden? Lige ved campingpladsen finder du vores helt egen familievenlige strand, som vi varmt kan anbefale.

Derudover finder man kilometervis af hvide sandstrande. Flere af strandene er børnevenlige, og på nogle strande er det endda tilladt at køre bil.

Der findes skønne badestrande fra Sæby strand i øst, op langs kysten ved Frederikshavn og stranden ved Ålbæk Havn til Skagen mod nord og ned langs vestkysten ved bl.a. Hirtshals.

Mulighederne er mange og der findes strande til alle behov – med lavt vand og næsten ingen bølger eller større og mere udfordrende bølger, hvis det er den slags, man er til.

Hvad sker der i Nordjylland?

Der er plads til både børn, voksne og barnlige sjæle i Nordjylland. Vi garanterer, at I ikke kommer til at kede jer i løbet af ferien. Du finder naturoplevelser i særklasse, betagende kulturoplevelser, historiefortælling, som man ikke finder andre steder i landet, gastronomi på et utrolig højt niveau og hyggeligt byliv med butikker, restauranter, caféer og hyggelig feriestemning.

I løbet af ferien i Nordjylland får du mulighed for at koble helt af, nyde livet og få en pause fra en hektisk hverdag. Der er tid til afslapning.

Hvad skal man opleve i Nordjylland?

F.eks. er der kun 6 kilometer til Råbjerg Mile fra campingpladsen, og dermed kan du altså sagtens gå eller cykle til den imponerende vandreklit, som er blandt Europas største af slagsen med sine over 100 hektar. Råbjerg Mile er altid et besøg værd.

Naturoplevelser som Råbjerg Mile findes der en hel masse af i Nordjylland, og vigtigst af alt befinder de fleste ting i overskuelig afstand fra campingpladsen.

Cyklen er et oplagt transportmiddel til at komme rundt til de forskellige seværdigheder. Først og fremmest er det naturligvis oplagt at hoppe på cyklen og køre til Skagen, som ligger inden for en overskuelig afstand.

I og omkring selve Skagen finder man utallige seværdigheder, som man sagtens kan få en hel dag eller endda flere dage til at gå med at opleve. Det er stederne, vi alle kender. Det er f.eks. Grenen, hvor de to have mødes på toppen af Danmark. Det er den Tilsandede Kirke, som menes at være opført i sidste halvdel af 1300-tallet, og som måtte lade sig overgive til sandflugten. Nu er kun kirketårnet synligt, og det står tilbage som symbol på, hvad sandet og sandflugten er i stand til at gøre ved landskabet.

Skagen Sydstrand Camping ligger i Bunken Klitplantage, der breder sig over hele 1171 hektar. Plantagen er med sin fascinerende natur et besøg værd for alle, der holder af naturen eller som blot ønsker et afbræk fra en hektisk hverdag. Den ro, man får af at opholde sig i klitplantagen, finder man ikke ret mange andre steder.

I det hele taget er der som allerede nævnt en hel masse oplevelser, der ligger og venter, og det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad ferien skal byde på.

Digital flaskepost

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, nyheder og spændende oplevelser fra det hyggelige Nordjylland direkte i din indbakke.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Book din næste campingferie

Hold den perfekte campingferie midt i Danmarks smukke natur. Hav, strand, klitter - camping når det er bedst.