Skip to the content

Betagende badestrande i Skagen

I og omkring Skagen er der uanede muligheder for at få en forfriskende dukkert. Vi giver dig her et skud inspiration til din næste badeferie ved de skønne strande i Skagen.

Skagen Sønderstrand

Skagen Sønderstrand er den måske mest kendte af strandene i Skagen. Den har Det Blå Flag. Den er børnevenlig og ligger tæt på byen. Biler er ikke tilladt på stranden.

Det var her, Skagensmalerne fandt deres inspiration til de meget berømte malerier. Det er bl.a. også ved Skagen Sønderstrand, at man hvert år til Sankt Hans kan opleve det store bål blive tændt. 

Der er stier mellem klitterne, hvor kørestole og barnevogne kan køre.

Her finder du Skagen Sønderstrand:

Østre Strandvej, 9990 Skagen

Gl. Skagen/Højen

Her befinder vi os ved Vesterhavet, som til tider kan byde på barske forhold. Her ved stranden kan du nyde den altid flotte solnedgang. Der er tradition for at samles på Solnedgangspladsen for at opleve solen gå ned over Skagen. Det er en oplevelse, du ikke bør snyde dig selv for.

Samtidig bør du selvfølgelig heller ikke snyde dig selv for en badetur i bølgen blå – enten i form af en morgendukkert, der giver dig den bedst tænkelige start på dagen, eller i form af solbadning og et par dukkerter i løbet af dagen.

Stranden besøges i høj grad af gæsterne på hotellerne i Gl. Skagen, men alle er velkommen. 

Her finder du stranden ved Højen/Gl. Skagen:

Højensvej9990 Skagen

Damstederne

Stranden ved Damstederne har Det Blå Flag, som er en miljømærkningsordning, der sikrer og garanterer, at stranden arbejder for at bevare natur og miljø.

Det Blå Flag er din garanti for en høj standard, både når det kommer til vandkvalitet, miljø og sikkerhed.

Damstederne er en utrolig smuk strand, og faktisk var det her, P.S. Krøyer i sin tid malede det berømte maleri ”Damerne på Stranden”

Her finder du Damstederne:

Damstederne (adgang fra Damstedvej) ved Kongevillaen og Damsted Klit (9990 Skagen)

Nordstrand

En skøn strand helt mod nord. 

Faktisk er dette – og ikke Grenen – Danmarks nordligste punkt. Grenen drejer mod øst og er ikke – som mange ellers tror – det nordligste punkt i Danmark. Nordstrand er således beliggende længere mod nord end Grenen.

Her finder du Skagen Nordstrand: 

Her finder du Skagen Nordstrand:

Buttervej og Batterivej, 9990 Skagen

Digital flaskepost

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få gode tilbud, nyheder og spændende oplevelser fra det hyggelige Nordjylland direkte i din indbakke.

Deltag samtidig i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.

Book din næste campingferie

Hold den perfekte campingferie midt i Danmarks smukke natur. Hav, strand, klitter - camping når det er bedst.